contact

Woorddienstbegeleidster
Heidi Blaauw
P.J. Blokstraat 12
2313 ET Leiden

06-49 77 52 54
info@inhethart.com
kvk nr. 53076729

afb-1

Een afscheidsdienst wordt maar een keer gehouden. Daarom wil je zeker weten dat alles goed gaat!

Woorddienstbegeleiding

Een afscheidsdienst wordt maar één keer gehouden. Daarom wil je zeker weten dat alles goed gaat!

Heidi kan worden ingehuurd voor persoonlijke woorddienstbegeleiding. Heidi Blaauw biedt de familie ondersteuning en hulp bij het vormgeven van een persoonlijke uitvaart:

  • Het opstellen van een mooi levensloopverhaal Heidi neemt alle tijd om met de nabestaanden in kaart te brengen hoe iemand werkelijk was. Wat hij of zij betekende voor familie, vrienden en de maatschappij. Welke rol iemand vervulde en wat zijn of haar wensen en verlangens waren. In het Hart geeft de nabestaanden de ruimte om hun gedachten, gevoelens en herinneringen de vrije loop te laten. Na een persoonlijk gesprek vat zij dit samen tot een inspirerend verhaal.
     
  • Het maken van een tekst voor een gedachtenisprentje of gedicht. Na het overlijden is de herinnering die achterblijft heel belangrijk. Maar voor de nabestaanden is het niet altijd even makkelijk om zelf een tekst te schrijven. Heidi helpt u graag bij het schrijven van een persoonlijk gedachtenisprentje of een gedicht.
     
  • Warm en persoonlijk afscheid met ruimte voor invulling familie en kinderen. Na het bezoek bij de familie (waar verhalen zijn gehoord, informatie is verkregen en eventuele achtergronden zijn uitgezocht) wordt het levensverhaal geschreven. Dit vormt de basis voor de uitvaartceremonie. Natuurlijk is er volop ruimte voor eigen inbreng van de familie. Dit kan in de vorm van een gedicht, een toespraak of een lied. Voordat de afscheidsceremonie plaatsvindt, krijgt de familie de tekst ter goedkeuring toegestuurd en kunnen zij nog eventuele aanvullingen doorgeven.
     

Wat kost het? Een afscheidsdienst begeleid door Heidi kost in de regio Brabant € 595, regio Rotterdam, Amsterdam Den Haag € 575 (inclusief b.t.w.). Omdat Heidi niet is verbonden aan een uitvaartonderneming hoeft zij niet op de klok te kijken als zij bij familie op bezoek is. Een gesprek duurt gemiddeld 2 uur.


In Het Hart

verandert

emotionele

gevoelens in

persoonlijke

verhalen